Terug naar alle nieuwsberichten

Kopers aan het woord

8 april 2019
share

De Volendamse Kees en zijn vriendin Janine, een geboren en getogen Edammer, hebben onlangs hun handtekening gezet voor hun eerste echte (koop)woning samen. Als je dit ambitieuze koppel iets beter leert kennen, verbaast het je niet dat ze hebben gekozen voor het nautische leven op Van Drunen. Allebei zijn ze gek op avontuur en reizen en richten ze zich daarnaast op hun carrière. Zo studeert Janine momenteel Finance & Organisation aan de Universiteit in Amsterdam en werkt Kees als projectmanager in de vastgoedontwikkeling.

“Vanaf kinds af aan hield Janine al van het sfeertje in de oude  kom van Edam en dat doet ze nog steeds. ”

Deze eerste woning samen is het startpunt voor de volgende stap in het leven van Kees en Janine, op een plek waar ze allebei graag komen. Waarom wordt er niks gedaan op deze mooie plek, de leegstaande scheepswerf? Is iets wat ze zich vaak afvroegen. Toen er een te koop-bord op de locatie verscheen zijn ze zich dan ook gelijk gaan verdiepen in het project.

“We waren al een beetje aan het rondkijken, maar we waren er nog niet helemaal uit. Werd het een huurappartement in Amsterdam, een koophuis in de oude kom van Edam of Volendam, of toch een nieuwbouwhuis op de Broeckgouw? Toen we het nieuwbouw project ‘Van Drunen’ voorbij zagen komen waren we gelijk verkocht en wisten het meteen zeker: hier moeten we voor gaan!”

Zo gezegd zo gedaan; een spannende periode voor Kees en Janine als één van de vele geïnteresseerden in één van de hoekwoningen. Na een week kwam al het goede nieuws en nog voor het einde van het jaar 2018 ondertekenden ze de koop- en aannemingsovereenkomsten; een snel en efficiënt aankoopproces.

“De hoekwoning sprak ons gelijk aan omdat deze woning voor ons als twintigers perfect is. Het woonoppervlakte is voor ons precies goed; niet te groot en niet te klein!  Het biedt de ruimte die wij nu nodig hebben en hier zouden we in de toekomst een klein gezin kunnen starten. Daarnaast waren de royale droomtuin op het zuiden, de ligging aan het water en de vele ramen belangrijke factoren voor ons om voor deze woning te kiezen.”

Waarom wonen op Van Drunen?
Het nieuwbouwplan ‘Van Drunen’ sprak het koppel in het bijzonder aan vanwege het feit dat het ‘anders’ is dan een standaard woningontwikkeling. De geschiedenis van de oude scheepswerf, de bijzondere architectuur, het nautische karakter van de locatie aan het water, de tuin op het zuiden, de nabijheid van het IJsselmeer, de Volendamse Dijk en het sfeervolle centrum van Edam. Een hele lijst, maar dit alles heeft ervoor gezorgd dat Kees en Janine voor de charme van ‘Van Drunen’ zijn gezwicht.

Genieten op Van Drunen
Naast het feit dat Kees en Janine samen de hele wereld nog willen zien – van een safari in Afrika tot een cultuurshock beleven in Japan – kijken ze ook ontzettend uit naar het moment dat ze van ‘Van Drunen’ hun thuis kunnen maken.

“We kijken uit naar het moment dat we onze familie en vrienden kunnen uitnodigen om gezellig in de zomer in onze tuin te genieten van de zon, de bootjes en het water. Gezellig met z’n allen wijntjes drinken en eten aan een lange tafel! Mocht onze Nederlandse winter het toelaten, dan lijkt het ons ook heel leuk om onze schaatsen aan te trekken en vanuit onze woning zo het IJsselmeer op te schaatsen.”