Terug naar alle nieuwsberichten

Dit heeft de architect van Van Drunen te vertellen

17 juli 2018

Van Drunen in Edam gebouwd op de fundamenten van de voormalige scheepswerf! Dat Van Drunen geen standaard nieuwbouwplan is, dat mag duidelijk zijn. Maar hoe bijzonder het écht is, blijkt als we de architect spreken. Enthousiast vertelt Evert Jan de Jong over de manier waarop het ontwerp tot stand is gekomen en waardoor hij zich liet inspireren.

share

“Bij veel nieuwbouwprojecten begin je met een blanco vel en moet je vanuit een visie de wijk of het plan een ziel geven. Want pas dan leeft een wijk en voel je je er thuis. Van Drunen heeft al een heel duidelijke identiteit en karakter. Dat wilden we in alle aspecten terug laten komen. Ook omdat we daarmee het ‘erfgoed’ van de locatie bewaren en de plek de waardering geven die zij verdient.”

Van Drunen heeft een historisch hart

“Met materialen als hout, staal en zink verwijzen we naar de scheepsbouwwerf die hier vroeger huisvestte. Enerzijds nautisch, anderzijds industrieel. Ook in vorm, positie en volume maakt Van Drunen een duidelijke link naar wat er ooit was. De nieuwbouw komt precies op de footprint van de loodsen te staan.”

Wonen aan het water in Edam

‘t Oorgat is een mooi straatje en wordt nog mooier met de komst van Van Drunen. Evert: “Luxe huizen vervangen de loodsen en door openingen tussen de huizen te creëren staat u ook vanaf de straat meer in verbinding met het water. De ‘pleintjes’ aan de voor- en achterkant zorgen voor nog meer ruimte. Dit wordt echt een heel bijzonder stukje Edam.”

Van Drunen van buiten naar binnen

“Als Van Drunen straks gebouwd is, vormen de huizen samen een geheel. Toch is er differentiatie, vooral achter de voordeuren. Dat maakt dat u hier kunt wonen met een gezin, een bedrijf aan huis, alleen met uw kind of met z’n tweetjes als u wat ouder bent. Ik heb plattegronden bedacht waarvan de indeling uitdaagt om hem op uw eigen manier te gebruiken. Inspirerend en flexibel.”

Wilt u niets missen van Edam en in Drunen

Lijkt het u wat om op deze bijzondere plek aan het water in Edam te wonen? Laat dan uw gegevens achter, zodat wij u kunnen informeren als de verkoop van Van Drunen start. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dit vlak na de zomer.

Evert

Contactpersonen

Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op met één van onderstaande contactpersonen.